Reizigersvaccinatie

Indien u afreist naar gebieden waar infectieziekten voorkomen die men in Nederland niet of nauwelijks tegenkomt loopt u een reëel gezondheidsrisico. Vaak is de medische hulp ook minder toegankelijk dan wij hier gewend zijn. Voor veel gebieden buiten Nederland geldt dan ook een advies voor vaccinatie.

In onze huisartsenpraktijk kunt u terecht voor reizigersadvies en de meest voorkomende reizigersvaccinaties. Hiervoor hoeft u niet als patiënt ingeschreven te zijn bij onze praktijk.

Reizigersadvies aanvragen  
Om een reizigersadvies aan te vragen dient u minimaal 5 weken voor vertrek het reizigersvaccinatieformulier ingevuld bij ons in. Wij laten u dan binnen 5 werkdagen weten of wij uw verzoek in behandeling kunnen nemen.  
Als dit het geval is wordt een afspraak gemaakt voor een consult waarin u een passend reizigersadvies krijgt. Tevens kunnen verdere afspraken gemaakt worden over het toedienen van eventueel benodigde vaccinatie(s).  
Indien u reeds een (geel) vaccinatieboekje bezit dient u deze mee te nemen.

Kosten  
Reizigersadvies en reizigersvaccinaties worden niet vergoed uit het basispakket van de zorgverzekering. Als u aanvullend verzekerd bent heeft u mogelijk recht op een vergoeding. U dient dit zelf na te gaan bij uw ziektekostenverzekeraar.

 • Kosten reizigersadvies en toedienen van eventuele vaccinatie(s)  
  Het reizigersadvies inclusief het toedienen van eventuele reizigersvaccinatie(s) bedraagt €66,27 per persoon.  
  Dit bedrag dient u contant of per pin bij de receptie te betalen. U ontvangt een factuur die u eventueel in kunt dienen bij uw ziektekostenverzekeraar. 
  Indien u met (uw) kinderen op reis gaat, die ook reizigersadvies nodig hebben, dan kost dit €15,- per kind.

 •  Kosten reizigersvaccinaties  
  De reizigersvaccinatie(s) dient u zelf op te halen en te betalen bij de apotheek.  
  De kosten voor de vaccinatie(s) kunt u berekenen op de website Medicijnkosten.

Meer informatie  
Meer informatie over reizigersvaccinaties is te vinden op de website van het LCR (Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering).  
Informatie van de Rijksoverheid over reizen in het buitenland is te vinden op de websites Reisadviezen en Vakantie en reizen.

 

Door naar het reizigersvaccinatieformulier

Back to top