Reizigersvaccinatie

Huisarts Zwaan is ingeschreven als reizigersgeneeskundig huisarts in het register van de LCR (Landelijk Coordinatiecentrum Reizigers).

Indien u afreist naar gebieden waar infectieziekten voorkomen die men in Nederland niet of nauwelijks tegenkomt loopt u een reëel gezondheidsrisico. Vaak is de medische hulp ook minder toegankelijk dan wij hier gewend zijn.

Voor veel gebieden buiten Nederland geldt dan ook een advies voor vaccinatie.

In onze praktijk kunt u terecht voor advies en de meest voorkomende vaccinaties. U dient hiervoor minimaal 5 weken voor vertrek het reizigersvaccinatieformulier ingevuld bij ons in te dienen. Wij laten u dan binnen 5 werkdagen weten of wij uw verzoek in behandeling kunnen nemen.

LET OP: Het reisadvies en de vaccinaties worden niet vergoed uit de basisverzekering, mogelijk bevind deze vergoeding zich wel in uw aanvullende verzekering.
U dient dit zelf na te gaan bij uw verzekeraar. Het reisadvies bedraagt 56,80 en is exclusief de kosten voor de vaccinaties. De kosten voor de vaccinaties kunt u berekenen op de website Medicijnkosten.


Reizigersinformatie:
Informatie van de Rijksoverheid over reizen in het buitenland vindt u op de websites Reisadviezen en Vakantie en reizen.